Gruppebillede af Burnin Red Ivanhoe

Rockhistorie – en unik mulighed – fredag den 12. april

Dato: 12. april, 2024
Tid: 18:00

Vi byder indenfor næste gang den 12. april, hvor vi får besøg af Burnin Red Ivanhoe.

I mere end 50 år har Burnin Red Ivanhoe været et fast begreb i dansk musik. Altid genkendelig, altid udtryk for en bestemt måde at gå til musikken på, en unik lyd og en særlig holdning til det at spille musik for publikum.
I begyndelsen hed det syrerock. I dag er det en del af kulturarven.
Det nye er …… at der heldigvis ikke er ret meget nyt: Energien er usvækket og repertoiret langtidsholdbart. Burnin Red Ivanhoe er blandt de få bands i hele verden, der i levende live har stået distancen siden midt i 60’erne.

Historien

I årenes løb har Burnin Red Ivanhoe stået på scenen mere end 1.000 gange. Udover i Skandinavien har de været i UK, Tyskland, Frankrig og Indien. De har spillet koncerter og været på koncertturneer med blandt andre Incredible Stringband, Uriah Heep, Jimi Hendrix og Black Sabbath. De har desuden medvirket i mange både danske og internationale radio- og tv-programmer foruden i flere film. Ud over et større antal piratudgivelser og opsamlingsplader har de indspillet og udsendt 11 albums, hvoraf flere indgår i enhver rockentusiasts grundsamling. Debutalbummet ”M144” fra 1969 har således status som ét af nyere danske musiks betydeligste udgivelser.

I dag

Karsten Vogel har som komponist, musiker og kapelmester været i orkestrets frontlinje helt fra starten i 1967. I mange år var desuden Kim Menzer en vigtig figur på scenen, men en svækket hørelse har gjort det vanskeligt for ham at orientere sig i musikken, og som konsekvens heraf har han trukket sig ud af orkestret. Lone Selmer har så med overbevisende vokal og sikkert keyboard i de senere år i stigende grad været med til at tegne Burnins profil, og hun har som ny frontfigur mødt stor begejstring hos både et trofast stampublikum og hos mange nytilkomne fans. Den centrale rolle som guitarist og sanger bliver på forbilledlig vis varetaget af Jens Runge, der i usædvanlig grad har levet sig ind i den særlige burnin’ske ånd. Burnin Red Ivanhoes musik har altid baseret sig på en formidabel rytmegruppe, og med Klaus Menzer bag trommerne og Assi Roar på bas er den linje fastholdt. Denne besætning sikrer både orkestrets traditioner og hele væremåde samtidig med, at der er garanti for det høje energiniveau

Burnin Red Ivanhoe 19/10 – 2023 Turbinen, Randers

Fantastiske Ivanhoe

Burnin’ Red Ivanhoe leverede torsdag 19. oktober en formidabel koncert hos ”Folkemusik I Randers”. Musikken var lige så blændende unik, som den var det dengang i slutningen af 60’erne og starten af 70’erne, hvor den blev skabt primært af komponisten, saxofonisten og orkesterlederen Karsten Vogel. Han er stadig i spidsen for Burnin’ Red Ivanhoe og sprudlende, selv om han i januar blev 80 år.
Koncertsalen Turbinen var fyldt, og publikum blev fra start henført til deres ungdom, da bandet knaldede en ualmindelig veloplagt ”Ivanhoe i Brøndbyerne” af som første nummer efterfulgt af evigt populære ”Tingeltangelmanden”, inden Vogel sagde goddag og gav en af sine vidunderlige introduktioner til ”Kanalrundfart”. Vogel er en dejlig presenter. Han giver mange underfundige informationer om en sang og dens baggrund med smukke billedskabende detaljer. Men aldrig et ord for meget.
De tre startnumre var virkelig høj klasse, og billederne og tankerne hos publikum trak minderne frem, så resten af koncerten blev en vidunderlig rejse tilbage til tider, som man måtte formode var glemt for længst. Det var de ikke. Burnin’ Red Ivanhoe spillede som en drøm. Frisk fart og tempo uden slendrian overhovedet. Vogel har altid villet lege med sin musik, så den blev både iørefaldende og overraskende. Sådan var det også i Turbinen. Knalddygtige musikere med en sejt og tæt sammenspil.
Vogel i spidsen fra 1967 til i dag og længe fremover.


Kurt Helge, pressefoto.dk

Billetter bestilles på info@lykkebjergferie.dk eller 2232 9208

  • Mad&Musik: 500,-
    Mad&Musik fra klokken 18.00
  • Musik: 250.-
    Musik alene med adgang fra klokken 20.00
  • Koncert klokken 20.30

Vi glæder os til at se jer.


Vi ses til gode oplevelser på Lykkebjerg. Vel mødt, Gitte og Niels Henrik